De amerikanska ungdomarna vinner igen, med det enda målet som drivs av danskarna

Den amerikanska målvakten Hellebuyck gjorde tack vare 21 träffar den första noll i turneringen.

Den sista ömsesidig match i VM vann fem år sedan överraskande danskar, som var i början av spelet farligt. Jensens diskreta skott stoppade baren från en skarp vinkel. Som om egen amerikaner lämnat spår av en oväntad förlust av vitryssar i den första perioden och har utvecklat poäng den enda åtgärd som kastade Larkin.

“De spelade hårt, snabbt kontaktade oss och tvingade oss att fel. För att göra detta har vi ofta komplicerat spelet med onödiga extrapass, vilket ledde till förlusten av skivor och bryggningssituationer. Vi är därför glada att ha vunnit, säger amerikanska tränaren Todd Richards. “Det var ett svårt spel.Inte ett lag hade stor chans, men i slutändan fick vi våra tre viktiga punkter “, sa Brock Nelson, en skytt med ett enda mål.

Från den mellersta delen av fältet gick den fantastiska hockey uppe. Framförallt pressade favoriten framåt och skapade en bra Dahma-uppfångare före målet och Nelson slog efter en av dem. Den amerikanska forwarden svängde snabbt målet och gjorde mål för målvakten.

Utomstående satte inte upp det utanförstående målet, men danskarna kämpade i slutändan. Några av deras chanser blockerades i sista stund av amerikanska försvarare, eller Dány förråda en felaktig flygning. Det var så med Oliver Bjorkstand, som gick längs målet.Samma spelare i den tredje perioden brände två chanser, bland annat en solo flykt, som han tog med betong Hellebuyck.

“Det var nära. Jag hade några möjligheter, jag ville göra mål “, säger Björkstrand, den bästa spelaren i årets junior utländska konkurrens WHL, som spelade i tjugo år sin första match i VM. “Nästa gång måste jag vara mer aggressiv och chanserna att förändras. Jag måste skjuta var målvakten har en plats och inte göra poäng, “tillade han. Hans ord passar i laget eftersom turneringen poäng bara sex mål på fem matcher.

Å andra sidan, slog efter Sexton flöde och hålla sig till poängen inte ändra någonting minuters power play Danmark. “De tillhör de bästa lagen i världen, de besegrade Ryssland för några dagar sedan. Men jag tror att vi spelade väldigt bra idag.Vi förtjänade bättre resultat och fick lite poäng. Trots det har vår prestation mot USA ökat självförtroende, säger angripare Kirill Starkov. En nyckelkamp för att hålla danskarna väntar på en match mot Slovenien.