E-sport är viktigare än sport!

Stuart Holden är namnet som kommer att tänka på någon fan från USA när de blir bjudna på att namnge en av de mest tekniskt skickliga fotbollsspelarna i landet under 2000-talet. En infödd i Skottland, som flyttade till staterna i en ålder av 10 år med sina föräldrar (hans far erbjöds ett lukrativt jobb i personalavdelningen i en kampanj) och fick 11 år senare statsborgarskap, var aldrig en stjärna av den första storheten utan samlade flera motståndare runt honom och Med fördel av rivalernas förvirring kunde han alltid ge ett coolt pass.

E-sport är viktigare än sport!

Det är nyfiket att Holden i allmänhet inte skulle bli en professionell fotbollsspelare – han flyttade till USA på grund av sin passion för eSports, som vid den tiden blev mer populär och strävar efter att bli en berömd Counter-Strike-spelare på alla sätt. Han lyckades – Stewart, som valde det korta smeknamnet Holden som sin pseudonym, spelade länge för Funk Forsaken-laget och 2002 hjälpt dem att vinna andra plats i WCGs kvalitativa turnering.

Hur man blir en fotbollsspelare efter eSports, avsluta en karriär på 29 och bli en tv-expertPhoto: Getty Images

“…” Folk skrattade åt mitt förflutna, efter varje misslyckad handling på fältet, chanting något om eSports och återvände till det. Jag gav inte upp och började abstrakt bort från sådana uttalanden “….”

Härifrån har Holdens intresse för eSports disciplin inte torkat upp – ett år senare tog laget 8: e linjen med en amerikan i en internationell tävling med namnet CPL. Som ett erkännande av Stevens lagkamrater kunde han ha blivit en enastående cybersportsman, om han inte hade varit allvarligt intresserad av fotboll i 2003 och inte ingick i ansökan från Clemson Tigers-laget.