Handbollsspelare i Poruby är i Interlingo-finalen, de möter en försvarare från Most

De flesta av den första matchen på banan Olomouc vann med tio mål och även den andra matchen hade en bestämd kurs. Under den nionde minuten ledde Banik 7: 1 och var i kontroll. I slutminuterna gästerna ut pětigólovou sladd för att justera en skillnad på 15 mål.

“Vi ville detta spel också, främst på grund av publiken att hålla jämna steg och att behaga är en kvalitet spel. Det gjorde vi, men växelvis. Även om vi har gjort en bra start i början, men då bleknades vi huvudsakligen i försvaret. Olomouc lyckades vi dels för att närma sig målet “sade han den mest tränaren Ľuboš Hudak.

” Under andra halvåret kunde vi kombinera bra, vi var aggressiva försvar, vi hamnade i en snabb kontringar.Sedan gav vi en billig mål och vi ökade sin ledning bekvämt. ”

Olomouc tränare Jan Belka klagade på att nederlaget för hans lag för grymt. “Vi har visst visat bättre resultat än förra veckan hemma. Vi hade ett bra system, men vi inte heller ge en hel del chanser och vi bortskämda för mycket makt passerar. Jag är lite besviken, sade han.

Poruba lanserade semifinal serie nederlag till Slavia 22:30 på torsdag hemma men vann 27:24 och tvingade det tredje spelet. Hon tog 3: 0 i början av spelet och var toppen i spelet. Under andra halvåret har lett till en hel Ostrava elva mål.

“Om vi ​​hade en chans att avancera, så vi hade en duell spela upp den på torsdag i Ostrava.Vi var i spelet för sextio minuter i dag som det var fyrtio minuter “, säger Slavia tränare Richard Rezac. Vinnare av ett rekord sju titlar tjeckiska förlängas så väntar en annan guldmedalj, som senast vann fem år sedan.

Spelarna kan få en medalj Poruby fjärde året i rad. Efter triumfen under 2012 slutade den andra och sista tredjedelen i nästa säsong. “Idag gjorde vi en bättre prestation än i den andra matchen, som främst var i försvar. Vi lärde oss av misstag och svarade bra på de saker vi sa efter det andra spelet.Vi ville driva igenom vår fysiska handboll, som vi lyckades, säger Poruba-tränaren Jan Beňadik. “Vi är väldigt glada att göra det till finalen eftersom det betyder för oss att efter bronsmedaljen har vi en andra värdefull metall”, sa han.

Finalen börjar nästa vecka i Ostrava. Befälhavaren kommer att kronas mest i maj den 24 maj.