Kreuziger flyttade till Paris-Nice till sjunde

Cyklisten Roman Kreuziger, efter tredje fasen av Paris-Nice-tävlingen tack vare bonus sekunder, gick vidare till den sjunde sekvensen i följd. Den nya ledaren före onsdagen är den tidigare mästaren Luis León Sánchez från Spanien.

En 210km körning vann av fransmannen Jonathan Hivert efter att en trio av ryttare flydde. Vinnaren av Sánchez-tävlingen 2009 slutade andra, tredje var nästa fransman Rémy di Gregorio. Peloton ledde till Chatel-Guyon i 38 sekunder av hemmet Arnaud Démar, som var den sista föraren av trioen.

Kreuziger slutade 27: e i huvudfältet och på två sekunders Bonifacion gick han vidare till sjunde positionen med 41 sekunder på Sanchez.

“Vi har lite taktiskt inte göra det eftersom vi får med (lagkamrat) Esteban Chaves lämnade gruppen reste till Sánchez, som förmodligen i morgon i försökstiden går utmärkt”, säger tjeckiska laget cyklisten Mitchelton-Scott. “Men annars har vi en bra race, Simon (Yates) gjorde det inte idag, men vi har fortfarande de stora bergen i Esteban, och jag kan vara där som säkerhetskopia, säger Kreuziger.

Innan onsdagens 18.4 km-tid har Sánchez en 28 sekunders ledning på den andra efterfrågan, den tredje är Spaniens Gorka Izagirre 35 sekunder bort.