Messi hamnade högre än han blev lovad

Vi vet alla historien om barndomen Lionel Messi. Trots hans anmärkningsvärda talang och otroliga tekniska färdigheter garanterades den åtta åriga Messi att hans karriär inte skulle lyckas. På grund av detta vände många av de ledande klubbarna i landet sig bort från honom, och endast de utomeuropeiska Barcelona sparar inte pengarna för behandling, vilket vi är mycket tacksamma för.

Messi hamnade högre än han blev lovad, men skulle han ha haft en karriär om läkarna hade rätt? Knappast. Hemma fotboll, i Argentina, den genomsnittliga höjden på en man – 1,70 m. Messi är bara något lägre, så att tragedin inte hänt.

Om du tror Transfermarkt, finns det ingen professionella fotbollsspelare under 1,50 m, men det finns en som kom nära den här nivån: den brasilianska mittfältaren Elton. Du hörde knappt honom, och det är synd, för han uppnådde vad andra i hans ställe inte drömde om.
För att förstå hur svårt det är för en person med sådan data att spela på professionell nivå, låt oss citera statistiken från Världshälsoorganisationen, där det står att även i en match under 14 år kommer Elton att vara lägre i genomsnitt. Fysiskt kan det spelas av barn.
Detta hindrade dock inte spelmästaren att spela länge och framgångsrikt, besöka under sitt liv alla slags länder från Brasilien till Rumänien, Saudiarabien och Qatar.

Allt började i Kärnten 2004, där Elton bara kom in i fältet ett par gånger. Han var en Palmeiras-fläkt, men ståndets lojala beteende gjorde honom ompröva hans favoritfotbollsfärger. I allmänhet hade han inte en karriär hemma, och år 2007 flyttade han till Rumänien där han spelade åtta gånger i Bukarest för Stewey.

Ju längre, desto mer exotiska: först Dubai, då Brasilien och Saudiarabien. I verkligheten var det bara möjligt att få fotfäste i Al Fateh, där han i fem säsonger gjorde 48 mål i 121 matcher. På grund av detta blev klubben för första gången, och legionären själv var smeknamnet “Elton Arabia”. Förresten, i början av “Corinthians” kallades han “Elton Maradoninja”.