Pitva bekräftade att fotbollsspelaren Astori har dött av en hjärtinfarkt

Preliminära resultat av David Astori s obduktion bekräftade att kaptenen i Fiorentina fotbollsspelare faktiskt hade dött av naturliga orsaker i hjärtstillestånd. Läkarna sa att hjärtat av den trettioåriga försvararen gradvis saktade ner tills det slutade helt.

Resultaten av obduktionen är ännu inte slutliga, doktorens slutliga dom kan förväntas inom sextio dagar. “Ingenting pekar på något annat än naturlig död” citerade Gazzetta dello Sport åklagaren Antoine De Nicola honom. På måndagen började han undersöka Astors död som en möjlig dödande, vilket är en vanlig process för att göra en obduktion.

Astori hittades död på söndag i ett hotellrum där han stannade med laget före Udine matchen. Kaptenen hittade sina lagkamrater döda på hotellet. De blev förvånade över att Astori inte nåde lagets frukost och svarade inte på hotelltelefonen eller knackade på dörren. Astori lämnade en kvinna och en tvåårig dotter, Vittoria.

På onsdagen kommer hans kropp att transporteras till Covercianos träningscenter och på torsdagen kommer en begravning att äga rum på Santa Croce basilikan i Florens.

Astori i åren 2011 till 2017 scorade 14 startar för italiensk representation och hade ett mål gjort. Mittfältaren började spela fotboll i AC Milan, även i Cagliari och AS Rom. Han gick med i Fiorentin 2015.