Skillnaderna mellan arbetsmetoderna på Manchester United

Efter att journalisterna bokstavligen bombarderade Ule-Gunnar med frågor om framtiden erkände han – de sa att han verkligen pratade med Abram Glazer. För pressen var det tillräckligt för att inse att Solskjer kommer att stanna kvar i Manchester United längre än till slutet av säsongen. Och PSG: s nederlag i Champions League-matchens första match, liksom eventuell avgång från turneringen, förändrar inte på något sätt radikalt situationen.

“MJ” det är dags att flytta bort från personkult, trots framgångarna SulsheraFoto: manutd.com

Skillnaderna mellan arbetsmetoderna på Manchester United mellan Mourinho och Sulscher är verkligen enorma. Där portugisiska brukade kritisera sina spelare offentligt, ser norska ut att hans spelare inte känner ytterligare tryck från honom. I situationer där Mourinho föredrog att scowl och scoff efter andras åsikter, skapar Sulscher en bild av en godmodig, omtänksam person som lever i en dröm och tror på möjligheten att realisera sig. Om Mourinho ständigt klagade över bristen på överföringsstrategi och resurser, verkar Sulscher bara njuta av att arbeta med de spelare som han har till hands. Det är dem, och inte någon från utsidan, att norska anser bäst i världen och är redo att uppnå resultat med dem. Återigen är det inte värt att komma ihåg att Mourinho förstörde förbindelser med vissa spelare i en sådan utsträckning att han var tvungen att ge dem personliga instruktioner genom sina assistenter. Sulskher har det allt mycket lättare – han talar med alla, och angriparen är alltid glad att personligen visa vissa taktiska knep.

Det verkar som att även i klubbens ledning fanns glädje och förtroende för framtiden som kommer från Sulscher. Som erkänt av verkställande direktören för MJ Ed Woodward, “Solskher hade en positiv inverkan på hela klubben, inte bara på laget.” Allmän entusiasm för norska arbetet, som regerar i fläktmiljön, fungerar naturligtvis för ledningen för klubben.