Vad är det svåraste att göra hos United

Om klubben saknar ett mål på grund av en spelares misstag och förlorar, vad gör du?
– Om det här är en veteran som varit på klubban i 10 år, håller jag inte tillbaka. Ingen nåd. Den unga (till exempel Pereira mot “Burnley”) förtjänar mer förmånlighet. Det är bättre att bjuda in dem att äta en måltid tillsammans [vanligtvis lunch på Merriot eller San Carlos]. Ibland vill veteranen prata nästa dag, vilket var fallet med Gary Neville efter West Brom. “Mick, vad tror du?” Frågade han. “Nu är tiden för sanningen.” Det var förmodligen hans sista match. Neville förstod allt själv.

– Vem är listad i coachingpersonalen?
“Jag, Mick, Kiran McKenna, Carrick, Marc Dempsey och Emilio.”

– Det är förståeligt med Emilio – han är målvakten. Vad gör de andra?
– Vi delar ansvar. Kiran och Michael Carrick är engagerade i träning, Damps fokuserar på någon specifik. Fergies första styrelse Ole Coach: “Stå tillbaka och titta.” Att vara i tjocka saker är för lätt att missa.

– Vad är det svåraste att göra hos United? Vad är det viktigaste beslutet?
– Det var roligt. Det viktigaste? Förmodligen byggandet av “diamant”, som vi studerade i Dubai. Vi arbetade på det i 3-4 dagar. Så för första gången började vi tänka på något förutom “kasta bollen framåt”. Vi spelade med en falsk nio och gjorde precis som praktiserad. I det ögonblicket insåg spelarna att “det finns en framtid”. David höll poängen, och målet visade sig som vi ville. Det här är vad jag älskar om arbete – du jobbar med någonting, och sedan ger det av. Detta är trevligare än bara tur.

– Spelar du Football Manager när du arbetar?
– Nej, sista gången jag spelade efter Cardiff. I flera månader spelade jag på telefon – jag coachade United och Everton. Jag blev avfyra ett par gånger. Jag är alltid i England – om inte i Premier League, då i de lägre ligorna, varifrån jag försöker gå upp.