Denna vecka slutade inte med anhållandet av Alexander Kokorin

Men fotbollsspelare, agenter, klubbledare, förutom vissa människor (till exempel Yuri Semin sa att Kokorin och Mamayev hade förrått sitt yrke, och Ramzan Kadyrov tvärtom skulle gärna skriva ett kontrakt med sådana stjärniga ryska spelare). Du kan säga att alla vänner och fotbollsspelare har rätt, de följer företagsetik och skyddar sina rättigheter, skyddar sina kollegor, men detta är bara vid första anblicken.

***

Denna vecka slutade inte med anhållandet av Alexander Kokorin och Pavel Mamayev. Denis Glushakov noterades också – Spartak Moskvas mittfältare, som tog 300 miljoner rubel från familjebudgeten för att undvika en jämn fördelning av egendom (och många, jag är säker, minns fortfarande “baddanserna med en barndomsvän”). Igår blev Krylya Sovetov-spelaren Yevgeny Bashkirov böter för full körning. Lyckligtvis insåg sistnämnda sin skuld på platsen (innehållet av 0,4 ppm i blod är volymen av en normal ölflaska). Jag undrar hur mycket öl Kokorin och Mamayev drack, om Zenit angriparen under förhör uppgav att snabbt förgiftning kom bara från att dricka öl. Förmodligen började semestern i “Sapsan” och varade fram till morgonen, så att kvantiteten blev till kvalitet.

Det är hemskt, väldigt läskigt när man inser att nästan all rysk fotboll är på sidan av sådana människor. Kanske är de drivna av solidaritet, enligt min mening är detta den medfödda vanan hos ung fotboll “Nouveau Riche”. Överallt och överallt. Och överallt ett brott, just nu dessa två sprang in i en stor tjänsteman. Och om allt slutade bara en episod med föraren? Tror du på domstolens objektivitet och rättvisa? Jag tvivlar på det.
Och en sådan snabb ankomst av Vitaly Mutko är inte av misstag. Mest sannolikt var han en kompromissfigur i den här frågan och hade lyckats finna ett gemensamt språk med både Sergei Galitsky och Alexey Miller, men han hade noggrant hanterat alla hans underordnade byråkrater och skulle inte ens säga ett ord om arrestering och straff. . Systemet …