Steg i mörkret. Blindskridskoåkaren är tillbaka och längtar efter medaljer igen

“När medaljer är bra, om inte spricka. Men jag skulle vilja att göra min comeback värdig “, säger han log innan han lämnade landslaget med medfödd synskadade.

I vintras, sökte hans tredje vinter Paralympics i längdskidåkning, som ligger i anslutning till friidrott för infödda Nedre Jirčany nära Prag den 19 maj för att fira den 38: e födelsedag, andra idrotts passion. I mitten av januari innan kvallopp i Oberstdorf, men föll i uppvärmningen och kluster bröt sin vänstra arm ovanför armbågen. Sochi-spelet kom så.

“Operationen genomfördes framgångsrikt i Tyskland och nu är den högra, hörs endast vid större träningsbelastningen. Jag hoppas att hon kan tåla racing.Så några mål för själen har jag, men fortfarande är lite pinsamt “sade idrottsman, som sedan våren 2008 race spår Michal Prochazka

kombinerar gummi från stammarna

tåg för Strahov Děkance på eller i Eden, medan cirklar längs ovala, på liknande sätt som loppet ansluter sina handleder gemensamma tvätt gummi. “Vi kallar det tuggummi från shortsen,” skrattade Sedlacek. “Under loppet Michal inte mig mer än en halv meter, det hjälper mig speciellt vid kurvtagning och hjälp när du leder rivaler.”

I Seoul väntar henne krävande nästa vecka, registrerade en för tävling på 400 , 800, 1500, och 5000 m – det kommer också begränsar deltagande i oktober MS i Doha. “Den längsta banan troligen släppa anläggningen körs två timmar efter start torsdagar” planerat. “Men å andra spåren inte ser problemet, gränserna är ganska mjuk och vi vågar dem även efter skadan.”

I Korea, men kommer att kunna attackera och begränsar Paralympics i Rio. “De kommer att bli svårare på grund av Paralympics kommer att jämföras Doha avsevärt begränsat antal deltagare.Därför vill nu att visa bästa möjliga prestanda och inte se tillbaka som begränsar Championship i Doha och krävande inte “, funderade vårdavdelningar tränare Luke Drbohlav att idrotten nedsatt visuellt flyttar två decennier.

för bedrägeri krympt

liknande situationer upplevt pre Paralympics Beijing 2008 (den femte i 800m och 1500 meter) och London 2012 (femte på 1500 och sjätte på 400 m). “Det är alltid trevligt att träffa gränsen på spelet så fort som möjligt och sedan träna i vetskap om att det viktigaste du måste vara nöjd.”

Han vet att tidigare i sporten blinda engagerad bedrägeri, som i samband med hur mycket den berörda personen och i vilken kategori de kappar. “Jag tror att det inte längre är fallet, utvecklingen har gått långt.Visuell nedsättning upptäcks med hjälp av komplexa enheter. Nu var det fortfarande stramning; Jag ska inte bara köra till Seoul, men också på grund av behovet av att återställa den visuella klassificeringen till ännu mer moderna instrument “, sa hon.

Det tävlar i T11-kategorin, det svåraste synsfelet, och det paralympiska programmet körs vid 400 och 1500 meter. “Dessutom är de femton i vår kategori i fara och vi måste springa med T12-kategorin, det vill säga rivaler med mindre funktionshinder, som brukar springa utan spårare. Det skulle vara en stor nackdel, någon kan känna sig orättvis.. Jag hoppas därför att vi kommer att vara i Seoul i T11 kategorin så mycket som möjligt, och vår ras kommer att förbli oberoende i Rio ”

De flög genom sponsorer

Hon tog examen från Law School och sedan. på jobbet, fortfarande ett lantbruksuniversitet. Det fungerar som en advokat vid den statliga transportInfraStructure Fund och coachade förrän tidigt på kvällen.

“Det är mer komplicerat, men på något sätt jobbar jag med det. Under 1990-talet hade jag mer tid och fick till och med stöd från University Sports Center under min juridiska studier. Men när jag studerade på jobbet zemědělku och där själva märkte min sportresultat och en gång i ett halvår, fick jag ett idrottsstipendium.Det var snällt, “kom hon ihåg.” Även med resenären Walking Evening visste de inte ett tag om de kunde flyga till Seoul. “Den tjeckiska föreningen med synligt nedsatta idrottare berättade för mig – ja, vi kommer att registrera dig, men du måste täcka det själv. Vi hade inte hundratusen, så istället för träning adresserar en person olika partner. Lyckligtvis kom fem företag till oss, vilket var bra, “Sedláčková glömmer inte tacksamhet.